PP-TERMO

PP-TERMO – håller värmen inne!

PP-TERMO är ett fogband som lämpar sig för alla former av byggande. Bandet utnyttjar den nyaste tekniken och är fuktavvisande. PP-TERMO, som uppfyller även de strängaste internationella täthetskraven, förenar de bästa egenskaperna i en och samma produkt.

PP-TERMO tillverkas av testade och säkra material, som framgångsrikt har använts som byggmaterial i årtionden. Produkten kräver lite energi i tillverkningsfasen och kan återvinnas.

För alla former av byggande

Den finländska produkten PP-TERMO fungerar utmärkt i de flesta konstruktioner. Den passar i bl.a. timmerhus, stenhus, trähus och industrihallar.  PP-TERMO är ett mycket elastiskt och flexibelt isoleringsmaterial, som lever med konstruktionerna och bevarar sina egenskaper i årtionden trots vädrets växlingar.

Andas och isolerar

Tack vare sin speciella fiberstruktur binder PP-TERMO effektivt luft och har därför en utmärkt värmeisoleringsförmåga (upp till 0.033W/mK). Om PP-TERMO monteras enligt anvisningarna uppfyller produkten även de strängaste internationella täthetskraven, samtidigt som den låter konstruktionen andas.

Binder inte fukt

PP-TERMO är kraftigt vattenavvisande och binder inte fukt. Produkten gör att husets konstruktion andas, saknar ångspärr och transporterar ånga och gaser genom isoleringen utan att själva isoleringsmaterialet blir fuktigt. Det är inte nödvändigt att kombinera fogbandet PP-TERMO med ytterligare tätningsmaterial för att skydda huset mot drivande regn och avrinningsvatten. I exempelvis mycket krävande förhållanden, där drivande regn utgör en påfrestning för bl.a. timmerväggar och där man utöver värmeisolering har varit tvungen att använda en separat gummitätning eller liknande, är fogbandet PP-TERMO ett utmärkt alternativ.

En ren och säker isolering

PP-TERMO uppfyller de internationella brandsäkerhetskraven (ISO 11925-2). Produkten är även en gift- och dammfri fogtätning som inte framkallar allergiska reaktioner. Den har även fått den bästa internationella klassificeringen för inomhusluft, M1. PP-TERMO utgör ingen grogrund för mögel eller mikroorganismer, och materialet lockar inte heller till sig mikrober eller skadeinsekter.

HÄMTA VÅR BROSCHYR I PDF-FORMAT

Mångsidiga användningsområden
Som ett resultat av vår utveckling har vi skapat mångsidiga användningsområden för bland annat byggbranschens och industrins behov.

Du kan använda PP-TERMO bl.a.:

 • som isolering/tätningsmaterial mellan timmerstockar,
 • som isolering/tätningsmaterial i elementfogar,
 • som isolering mellan block,
 • ovanpå fuktisoleringen under syllar,
 • för att täta fönster- och dörrkarmar,
 • för att dreva gamla timmerbyggnader,
 • för skålning och mellan golvkonstruktioner,
 • under parketten,
 • som tilläggsisolering vid renovering,
 • som isolering i timmer-, sten- och trähus samt i industrihallar,
 • för skräddarsydda användningsområden inom t.ex. industrin.

Vid tillverkningen av fogbandet PP-TERMO utnyttjar vi flera tillverkningstekniker. Därför innehåller vårt produktsortiment en lämplig produkt för varje behov. Vi skär till isoleringsbandet efter önskade mått och former, så att monteringen blir snabb och enkel.

Vi garanterar snabba och tillförlitliga leveranser i hela Finland med alla transportformer. Leveransvillkor och nettopriser enligt överenskommelse för husfabriker och professionella byggare. Vi levererar även märkesspecifikt förpackade produkter.

Vi levererar PP-TERMO i tjocklekarna 5, 8, 10, 15, 25 och 50 mm. Bredd 10–2 300 mm enligt önskemål. Be om mera information!

10 SKÄL:

Tio goda skäl att välja finländska PP-TERMO

1. Utmärkt värmeisoleringsförmåga

Den förnyade termofiberstrukturen binder effektivt luft. Tack vare detta har produkten en utmärkt värmeisoleringsförmåga (upp till 0.033W/mK).

2. Lufttäthet och andningsförmåga

Tack vare den nya, tätare strukturen uppfyller PP-TERMO även de hårdaste internationella täthetskraven. Om PP-TERMO monteras enligt anvisningarna är luftgenomsläppet mindre än 0,05 (m³/msPa), samtidigt som produkten låter konstruktionen andas.

3. Fuktavvisandeä

Tack vare den specialbehandlade fibern är fogbandet kraftigt vattenavvisande och binder inte fukt. PP-TERMO har en enastående förmåga att transportera fukt. Produkten transporterar ånga och gas utan att isoleringsmaterialet blir fuktigt. Tack vare detta behövs ingen ångspärr i konstruktionen.

4. Mångsidig och lämplig för de flesta konstruktioner

Finländska PP-TERMO passar utmärkt i de flesta konstruktioner, bl.a. timmerhus, stenhus, trähus och industrihallar.

5. Brandsäker

Uppfyller de internationella brandsäkerhetskraven (ISO 11925-2).

6. Giftfri och dammfri

Fogbandet PP-TERMO framkallar inte allergiska reaktioner och är det enda fogbandet som har beviljats Allergi- och astmaförbundets allergimärkning. Produkten har även fått den bästa internationella klassificeringen för inomhusluft, M1.

7. Möglar inte och lockar inte till sig mikrober

PP-TERMO utgör ingen som helst grogrund för mögel eller mikroorganismer och lockar inte heller till sig mikrober eller skadeinsekter.

8. Elastisk, lätt och snabb att montera

PP-TERMO är ett mycket elastiskt och flexibelt material, som lever med konstruktionerna och bevarar sina egenskaper i årtionden. PP-TERMO skärs till efter önskade mått och former. På så sätt blir monteringen snabb och enkel.

9. Utnyttjar den nyaste tekniken

Vi utnyttjar den nyaste tekniken vid utvecklingen och produktionen av PP-TERMO.

10. Säker och testad

Vi utvecklar produkten i nära samarbete med husfabriker och VTT för att kunna garantera kunderna testade och trygga produkter. PP-TERMO är märkt med nyckelflaggan, en finländsk produkt när den är som bäst.

Vi utvecklar våra produkter i nära samarbete med husfabriker och VTT för att kunna garantera kunderna testade och trygga produkter.

Läs mer om vår forskning och våra certifikat genom att klicka på länkarna nedan:

» Fastställande av PP-fogbandets värmeledningsförmåga och förmåga att släppa igenom luft i olika tätheter (VTT, Finas) (på finska)
» Fastställande av PP-fogbandets antändlighet enligt metoden EN ISO 11925:2002 (VTT, Finas) (på finska)
» Säkerhetsdatablad (på finska)
» Safety data sheet (på engelska)
» Hygiencertifikat för den ryska marknaden (på ryska)

Jyremark Ab har dessutom beviljats den högsta kreditvärdigheten AAA samt certifikatet Finlands starkaste. Våra produkter är även försedda med Nyckelflaggan, är det enda fogbandet som har beviljats Allergi- och astmaförbundets allergimärkning och har fått den bästa internationella klassificeringen för inomhusluft, M1.

Comments are closed.